Leermaterialen

In het leerplatform van VO-next zijn de Stercollecties van VO-content volledig geïntegreerd, maar daarnaast vindt u in het platform ook door VO-next zelf ontwikkelde materialen.

Al het leermateriaal is compleet arrangeerbaar. Om dit mogelijk te maken is er een auteursomgeving ingebouwd in VO-next. De auteursomgeving maakt het ook mogelijk om eigen leermateriaal aan de bestaande leerlijnen toe te voegen of eigen leermateriaal te ontwerpen.

Bij de ontwikkeling van leermaterialen is steeds uitgegaan van de SLO-leerdoelen. Dit maakt het dat het leermateriaal een goede basis vorm om te werken vanuit leerdoelen. Voor scholen die interesse hebben in het werken vanuit leerdoelen is er binnen VO-next de leerdoelenmodule.

Voor VO-next is folio geen vies woord. VO-next snapt heel goed dat scholen kiezen voor blended leren. Mede daarom biedt VO-next bij veel thema's samenvattingen op papier.

Kant-en-klare modules

Voor scholen die het digitale leermateriaal inzetten naast een bestaande methode heeft VO-next een aantal kant-en-klare modules ontwikkeld. Naast de oefenmodules voor Nederlands (www.jufsoomers.nl) en Engels (www.meesterjohn.nl) is er kant-en-klaar leermateriaal voor Mens en Natuur (www.vo-next.nl/studioMenN).

Voorbeelden

Wilt u zien hoe het leermateriaal er in VO-next uitziet? Dat kan. 
Hieronder vindt u links naar thema's en/of opdrachten per vak.
Let op: om de content te bekijken, heeft u wel een Entree-account nodig.