Stap 2: Enzymen en gummibeertjes
In tweetallen.
Gummibeertjes bestaan voor een groot deel uit eiwit (gelatine). In de maag en dunne darm worden deze eiwitten kapot geknipt door enzymen. Uiteindelijk blijft er niets meer van de Gummibeertjes over.
In het sap van bepaalde vruchten zitten ook enzymen die eiwitten kapot knippen.
Het verteren van voedingsmiddelen onder invloed van enzymen noem je chemische vertering.
Wat is de invloed van enzymen op Gummibeertjes? Dat ga je nu onderzoeken.
|
Onderzoek Invloed van enzymen op gummibeertjes
|
-
Download nu de onderzoeksopzet Invloed van enzymen op gummibeertjes. Maak een kopie van het werkblad in je eigen omgeving (Bestand - Een kopie maken...) of download het werkblad (Bestand - Downloaden als).
- Lees de onderzoeksopzet een keer helemaal door.
- Zoek de benodigdheden bij elkaar.
- Lees voor je begint de informatie in de Gereedschapskist hieronder.
- Voer het onderzoek uit zoals beschreven onder de werkwijze.
- Maak een onderzoeksverslag zoals beschreven in de gereedschapskist.
- Beoordeel eerst samen het onderzoeksverslag.
- Laat het verslag vervolgens beoordelen door de docent.
|