Stap 5: Eetbare schimmels
Eetbare schimmels: Paddenstoelen
Veel paddenstoelen zijn giftig. Sommige paddenstoelen kun je wel eten. Welke ken je?
Een aantal paddenstoelen worden gekweekt om later terecht te komen bij de groenteboer of supermarkt.
Bekijk (een stukje van) de video over zelf shiitake kweken:
Bekijk de top 10 van meest gegeten paddenstoelen.
- champignon
- oesterzwam
- tropische beurszwam of rijst-stro-paddenstoel
- shiitake
- morielje
- cantharel
- eekhoorntjesbrood
- truffel
- zwavelzwam
- geschubde inktzwam
Overleg met je docent of je de volgende oefening doet.
Eetbare schimmels
Je gaat een gerecht voorbereiden en klaarmaken met als ingrediënt paddenstoelen.
|
Eetbare schimmels
|
- Download het werkblad Eetbare schimmels: paddenstoelen.
Maak een kopie van het werkblad in je eigen omgeving (Bestand - Een kopie maken...) of download het werkblad (Bestand - Downloaden als).
- Lees het werkblad eerst een keer helemaal door.
- Voer de werkzaamheden uit zoals beschreven op het werkblad.
Eet smakelijk!
|