Eindexamentraining VO

VO-next ontwikkelt eindexamentrainingen. De trainingen zijn interactief met een eenvoudig volgsysteem en onderscheiden zich door hun duidelijke structuur:

  • startopdracht
  • uitleg en oefenen
  • aan de slag met examenopgaven
  • oefenen op de eindexamensite
  • terugkijken

Klik op Examentraining  om te kijken of er een examentraining is waarmee jij nu al aan de slag wit.

Aan de ontwikkeling van examentrainingen wordt nog volop gewerkt. Houd de site in de gaten.

Succes.


Eindexamensite.nl - Slagen voor het examen

De eindexamensite is al jaren niet meer weg te denken als het gaat om de voorbereiding op het school- of centraal examen. En ja, juist nu leerlingen en docenten zeer tevreden zijn over de site, wordt de site vernieuwd en met succes. De Eindexamensite helpt nu nog beter bij de voorbereiding op het examen.

Ga naar Eindexamensite.nl

Digitale, interactieve ICT-tools - Leerplatform VO-next

VO-next is een leerplatform gevuld met leermateriaal voor verschillende vakken. VO-next biedt een leerlingvolgsysteem, een auteursomgeving, toetsmodule, agendafunctie en feedbackmogelijkheden.
Om dit platform te kunnen gebruiken, moet een licentie worden afgesloten. De leermaterialen zijn beschikbaar onder een CC-BY-SA licentie hetgeen betekent dat de leermaterialen door gebruikers bewerkt mogen worden. Om de leermaterialen te arrangeren heeft VO-next een auteursomgeving ingebouwd in het leerplatform.

Binnen VO-next is er leermateriaal voor de volgende vakken: aardrijkskunde, biologie, Duits, economie, Engels, geschiedenis, mens&maatschappij, nask, Nederlands en wiskunde.

Ga naar VO-next

Professionalisering - OnderwijsArena - Samen werken aan goed onderwijs

Natuurlijk vindt VO-next het belangrijk dat het leermateriaal dat zij ontwerpt, wordt gebruikt. De ervaring leert dat digitaal leermateriaal gemakkelijker wordt gebruikt door ICT-vaardige docenten. Het is daarom dat VO-next samen werkt met OnderwijsArena. Samen met scholen en docenten bouwt OnderwijsArena aan een landelijke onderwijsacademie met een groot en breed aanbod van (online) themasessies. Bij veel themasessies speelt de inzet van ICT, het gebruik van digitaal leermateriaal en het ontwikkelen van digitaal leermateriaal een belangrijke rol.

Ga naar OnderwijsArena.nl